Visar 1–30 av 44 resultat

Bleckplåt

Dessa produkter är tillverkade av bleckplåt, som består av en tunn järnplåt som är förtennad. Förtenningen skapar en skyddande yta som förhindrar att järnet rostar. Därför passar denna plåt bra till husgeråd och var tidigare vanligt förekommande.

Enkelt att sköta

Ett enkelt material att sköta, fria från ”non-stick” beläggningar eller andra kemikalier. Bör smöras vid användning. Diskas för hand och förvaras tort för att undvika rost. Diska ej i diskmaskin.

För miljöns skull:

Bleckplåt är både behändigt och tidlöst, och dessutom ett mycket mer hållbart alternativ till plast, silikon eller köksredskap med ”non-stick” beläggning. De kommer alltid uppskattas av såväl användaren som miljön.

Användning:

Smörj formen med smör eller använd bakplåtspapper. Blir bara bättre desto mer formen används Glöm inte att pensla bakformen med smält smör och sikta ned lite mjöl eller ströbröd om du bakar direkt i den. Blir bara bättre desto mer formen används. Ett tips är att klippa till och lägga ned ett ark bakplåtspapper i bakformen, det gör att det blir ännu enklare att lyfta ut det färdiga brödet eller kakan.

  • Tål ugn, max 230 grader. Smörj formen eller använd bakplåtspapper. Använd inte metallredskap
  • Utöver ugn, kan den användas i kyl, frys.
  • Undvik att baka med rabarber i formar av aluminium och bleckplåt, oxalsyran kan orsaka flammor
  • Använd inga metallredskap, träredskap rekommenderas.
  • Skär aldrig med kniv direkt i formen