Visar 1–30 av 48 resultat

Diska Gjutjärnspanna Innan Första Användning

Diska gjutjärnspanna, skölj ur din nya förinstekta gjutjärnspanna med ljummet vatten och en diskborste. Torka sedan ur den ordentligt.
Använd matolja, smör eller margarin av god kvalitet vid stekning. 
Det kan osa ganska mycket ur din gjutjärnsgryta i början, men detta slutar efter några stekningar. Den kommer även att bli blankare och blankare, men detta beror bara på att den börjar bli ordentligt instekt.

Använd INTE Diskmedel

Var noga med att rengöra din gryta eller panna direkt efter du använt den, det förhindrar att matpartiklar sätter sig i gjutjärnet och den är lättare att göra ren om den fortfarande är varm. Torka ordentligt. Använd INTE diskmedel i din gjutjärnsgryta, och diska den aldrig i diskmaskin. Smörj däremot gärna in grytan, och ställ den på spisplattans eller ugnens eftervärme så att fettet torkar in i järnet. När grytan har svalnat torkar du ur överflödigt fett med lite hushållspapper.

Förhindra Rostbildning

Låt inte din gjutjärnsgryta stå med vatten i, rengör direkt efter användning för att förhindra rostbildning.
Förvara aldrig mat i grytan över natten, och servera helst maten i serveringsskålar så mår din gryta bättre.

1 299 kr
549 kr
549 kr
599 kr
599 kr
649 kr
649 kr
-19%
2 109 kr 1 699 kr