Visar 1–30 av 45 resultat

Gjutjärn Rost

Rostigt gjutjärn, uppstår oftast om det stått fuktigt eller med mat i. För att återställa gjutjärnet, behöver man tvätta det ordentligt och sedan steka in det igen, då gör man följande:

Normalt sett diskar man inte en gjutjärnspanna, men när du ska steka in den behöver du tvätta bort allt fett och rester noggrant.

Gör så här:

(Börja med att diska gjutjärnet ordentligt, så att allt fett och rester försvinner)

  1. Sätt ugnen på 160 grader C.
  2. Koka saltvatten i den först om det behövs.
  3. Skrubba gjutjärnspanna med diskmedel och varmt vatten med en hård borste.
  4. Skölj och torka väl med ett hushållspapper.
  5. Olja in hela stekpannan med kokosolja som klarar höga temperaturer.
  6. Ställ stekpannan upp och ner mitt i ugnen med ett bakplåtspapper på en plåt under för oljedropparna.
  7. Låt den bakas så i en timme.
  8. Slå av värmen och låt den svalna innan du tar ut den ur ugnen.

Upprepa steg 5-8 några gånger, speciellt om det är en ny stekpanna.

OBS! Vissa stekpannor har handtag av trä eller andra material som inte lämpar sig för ugn! Gör då denna process på spisplatta istället på medium värme.

1 299 kr
549 kr
549 kr
599 kr
599 kr
649 kr
649 kr
2 109 kr