Carl Victor Gjutjärn, pannor och grytor, fördelar värmen mycket bra och funkar på alla typer av spisar, är optimal för induktionshäll.
Carl Victor Gjutjärn blir bara bättre desto mer det används. Tack vare gjutjärnets goda värmefördelning blir maten jämnt tillagad.

Design: Svensk Tradition med 25 års gjutjärnsgaranti

Carl Victors gjutjärnsprodukter är designade av Göran Ek och Robert Ek. De tillverkas i bruksorten Höganäs, Skåne.
Carl Victor gjutjärnsprodukter är tillverkad av strängt kontrollerat återvinningsbart järn, och är fria från PTFE, PFOA och andra kemikalier.

Bäst i Test

2016 blev Carl Victors gjutjärnspannor utsedda till bästa gjutjärnspannan i Tyskland, före märken som Le Creuset och Skeppshults Gjuteris pannor.
Carl Victor lämnar 25 års gjutjärnsgaranti på alla sina gjutjärns produkter.
Besök Carl Victors hemsida: Carl Victor

Inbränning:

Alla Carl Victor gjutjärnsprodukter är inbrända och redo att användas direkt. Alla Carl Victor gjutjärns produkter är inbrända i vegetabilisk olja på 400°C), vårdar man Carl Victor gjutjärns pannor och grytor rätt får de en naturlig ”Nonstick” effekt. Alltså inte diskar dem med diskmedel (då detta torkar ut gjutjärnet), diskar dem i diskmaskin (då detta gör att gjutjärnet rostar och måste brännas in på nytt), förvarar dem fuktigt eller med mat i.

Användning av Carl Victor Gjutjärn:

Värm upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och redo, stek (försegla) maten i 45 sekunder per sida innan du sänker värmen för att steka klart.
Lämna ingen mat i pannan efter att ni är klara.

Pannorna kan användas på alla typer av hällar, inklusive INDUKTION.

Efter användning Carl Victor Gjutjärn:

1) Diska pannan med varmt vatten. Torka den torr.
2) Olja in pannan med en pappers trasa och förvara torrt.

OBS!

Lämna aldrig pannan fuktig. Använd aldrig diskmaskin. Pannan kan börja rosta om inte dessa punkter följs: annars borstar du pannan för att bli av med rosten.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.