Visar alla 5 resultat

Plättlagg

Plättlagg är en stekpanna som används för stekning av små pannkakor. Dagens stekpannor tillverkas i många olika material. De bästa plättlaggen är av gjutjärn.

Vi erbjuder robusta plättlagg i gjutjärn från svenska Carl Victor. De har 7st runda håll för perfekta plättar. Finns med tre olika handtagen, antingen stålhandtag som också gör det möjligt att eftersteka råvaran i pannan direkt i ugnen, eller någon av de två olika trähandtagen. Handtagen hålls på plats av en lång gängad stålstav, som går från gjutjärnsknoppen ner till pannan.
Råmaterialet som används vid tillverkningen är ett rent tackjärn som hettas upp i induktionsugnar på upp till 1500 graders värme.  Detta resulterar i en helt giftfri och återvinningsbar grillpanna; ett hållbart alternativ både för din hälsa och miljön.

Jämn och god värmefördelning

Vid stekning ger plättlaggen en jämn och god värmefördelning och du kan använda alla sorters redskap i pannan inklusive metallredskap. Gjutjärnspannor tål extremt höga temperaturer och botten svarvas i en konkav form för att kompensera metallens utvidgning i kontakt med värme. Fungerar på alla typer av hällar, inklusive induktion. Repar ej glas/keramikhällar.

Made in Höganäs

Plättlagg Gjutjärn har en otrolig livslängd och blir bara bättre med tiden, Carl Victor erbjuder alltid 25-års gjutjärnsgaranti. 2002 designade Göran Ek ett helt nytt gjutjärnssortiment av gjutjärns pannor och grytor för Carl Victor. Göran Ek har tidigare designat stora delar sortimentet till Skeppshults gjuteri, där han bland annat med var först med att börja med att alla pannor och grytor skall vara förinbrända åt konsumenterna med kravmärkt rapsolja. Det här ger pannan sin svarta färg och ger en naturlig non-stick-yta, helt fri från hälsovådliga och miljöfarliga gaser som kan uppkomma i vissa plastbelagda stekpannor. Detta är idag en skandinavisk standard som även Carl Victors gjutjärn grillpanna följer.

Recept Plättar

Så här tillagar du receptet (40 minuter):
1. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en klumpfri smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg, salt och smör och vispa ihop. Låt dra ca 10 min.
2. Hetta upp ett plättlägg med smör. Stek sedan plättarna i några minuter på varje sida. Tillsätt en ny klick smör och upprepa tills alla plättar är stekta.

Ingredienser
4 portioner
* 2 ½ dl Kungsörnen Kärnvetemjöl 
* 6 dl mjölk 
* 2 ägg 
* ½ tsk salt 
* 1 msk smält smör

549 kr
549 kr
-46%
549 kr 299 kr
-46%
549 kr 299 kr